Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma

de ReteteAlina in Dulciuri, 18 Apr 2024 | 695 vizualizari

 

 Astazi iti facem pofta cu un Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma. O explozie de aroma intr-un desert cremos si fin, fara coacere, cu baza crocanta de biscuiti si umplutura dulce acrisoara.
Pentru Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: biscuiti, unt, mascarpone, frisca, zahar, gelatina, fructul pasiunii.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma
  • Baza:
  • 250 gr biscuiti digestivi sau simplii (eu am folosit digestivi)
  • 125 gr. unt la temperatura camerei
  • Crema:
  • 500 gr de mascarpone sau branza Philadelphia
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr pulpa fara seminte de fructul pasiunii
  • 150 gr zahar
  • 15 gr gelatina neutra (8 laminefoi am folosit eu)
  • Gelatina de fructul pasiunii:
  • 250 gr pulpa cu seminte de fructul pasiunii
  • 4 linguri de zahar sau dupa gust
  • 5 foi de gelatina neutra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma:

Iata cum se prepara Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma

Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Biscuitii se tritureaza foarte bine, apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se amesteca pana cand se omigenizeaza tot untul. (Untul se poate pune si topit si racit,eu l-am pus taiat bucatele si la temperatura camerei)
Biscuitii se pun in tava tapetata cu hartie pentru copt. Punem tava la frigider.

Crema:
Gelatina se pune la hidratat conform instructiuniilor de pe pachet.
Frisca lichida se mixeaza pana se intareste. Separat, se mixeaza putin si mascarponele . Intr-o cratita, pulpa de fructul pasiunii se pune pe foc impreuna cu zaharul, se lasa pe foc amestecand continuu pana se incalzeste, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si stoarsa foarte bine de apa, se amesteca pana se topeste, peste pulpa se adauga o lingura din mascarpone si se amesteca pana se omigenizeaza, apoi tot amestecul se pune peste mascarpone si cu un tel omogenizam foarte bine ingredientele, la final se adauga frisca batuta si omogenizam bine. Crema se pune peste stratul de biscuiti, se lasa la frigider pana cand crema se intareste (2 ore).
Dupa ce crema vedem ca e intarita, preparam gelatina din pulpa cu seminte de fructul pasiunii.
Gelatina neutra se hidrateaza in apa rece.
Pulpa cu seminte de fructul pasiunii se pune pe foc impreuna cu zaharul, se incalzeste, dar nu lasam sa ajunga la punctul de fierbere, se ia de pe foc si se adauga gelatina si amestecam pana se dizolva.
Lasam amestecul sa se raceasca putin, sa il putem atinge cu degetul, apoi se pune peste crema tartei. Se da la frigider 2 ore sau peste noapte, apoi se poate servi.

Iti recomandam si reteta de Cheesecake cu mango, fara coacere servit alaturi de un Punch cu soc si fructul pasiunii sau un New York cheesecake delicios.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert "Vesel si colorat"